C++ Forum
The Great Master
Kto może być w mafii i dlaczego?
The Great Master
Ok, czas się przyznać.
Jestem detem, sprawdziłem Hells'a dziś- WINNY!
Ale spokojnie panowie, NIE WOLNO DAĆ PO SOBIE POZNAĆ, ŻE GO PODEJRZEWAMY. BĘDZIE IDEALNYM KANDYDATEM DO UPICIA.
ANI SŁOWA NA JEGO TEMAT.
ZROZUMIANO?!
Wav, daj znać co dał mleczarz.
P.S> Przepraszam, że od początku nie ujawniłem swojej roli. Mam pewne zasady, którymi się kieruję i do pierwszego linczu nie ujawniam się. Sorry
Zbanowany
No problem, mate
No mamy chociaz jakis trop
I kandydata do upicia
Ostatnio edytowany przez Bezimienia (2013-02-24 08:10:29)
The Great Master
Główny Nasz cel to znalezienie OC. Zgodnie z Regulaminem, gra się wtedy zakończy. Nie bd to proste, bo Nasze moce praktycznie nic nie dają, a dodatkowo OC jest pewnie cichaczem. Kolejnym, równie ważnym celem, jest znalezienie drugiego mafiozy do czasu 3 mordu. Wówczas bd mogli naprzemiennie upijać dwóch mafiozów, a mafia nawet Nas nie ruszy (rolni nie mogą zginąć od barmana). Drugorzędnym celem jest, paradoksalnie, utrzymanie przy życiu obydwu mafiozów, dzięki czemu ruszyć Nas bd mogło tylko miasto.
Padawan
Loczek skaszanił - napisał mi o winie, nie o roli Fasta
Niewinny.
The Great Master
Hmmm. Fastu zachowuje się jak mafia.
Mimo wszystko- zostawmy Go na razie.
The Great Master
Cóż, chyba znam już cały skład Mafii. Pamiętajmy, że Naszym głównym celem jest OC. Potrzebuję 2 pełnych cykli sprawdzenia, żeby mieć pewność bliską 100%
Czyli gra powinna zakończyć się max. do 6 linczu (jak wszystko pójdzie zgodnie z planem).
Padawan
Revu!
Skoro Fast mafia.
I Loku pisze "niewinny".
To mamy OC ;D
Zbanowany
A kogo jeszcze podejrzewasz?
The Great Master
Cóż, mam kilka schematów gry, w/g których poszczególne osoby są w mafii.
2 cykle sprawdzenia (mleczarz + det) dadzą pewność bliską 100% na konkretny schemat, który wykluczy pozostałe.
Przykładowo, Hells (winny) broni MiSiego (winny) + pisze o sprawdzeniu Reuel'a (niewinny lub OC). W pierwszym linczu 3 mafiozi nie zagłosowaliby na jedną osobę (Kocicę), więc wina Fasta wyklucza winę Reuel'a i na odwrót. Poza tym, Reuel jeśli jest w mafii, to na 80% OC, bo Hells nie ryzykowałby gadania o sprawdzeniu Go (poza tym, ten atak na początku mógł sprowokować sprawdzenie).
To źle. Dlaczego?
Ano dlatego, że w kluczowym momencie rozgrywki bd musieli postawić na jednego z OC (Fast/Reuel- najprawdopodobniej). Jeśli wybierzemy źle, mafia to wykorzysta i miasto się na Nas rzuci. Dlatego ważne jest ubicie winnego MiSiego, żeby miasto dało Nam votum zaufania. Należy również gadać o zadziałaniu barmana i w konsekwencji śmierci Armi'ego (żeby nie było, że Rev nie umiera = Rev jest w mafii).
Cóż, to jest z grubsza plan na najbliższy czas. Ja i Wav dokonamy 4 sprawdzeń, w wyniku których na 85% wykluczymy wszystkie schematy gry (poza jednym, który okaże się tym właściwym). Dzięki temu, w 6 linczu wybierzemy Fasta/Reuel'a (obstawiam tego pierwszego) i rzucimy się na Niego masowo (zabójca mi nie ufa, a szkoda, bo byłby to najlepszy ruch).
Na dziś- MiSi.
The Great Master
Osobiście, bd prowokował mafię, a jednocześnie zachowywał pozory, że nic na Nich nie mam (oprócz ew. podejrzeń).
Wywoła to atmosferę niepewności wokół mojej osoby i być może mafijny cichacz się wsypie.
Zbanowany
Rev
Co myslisz o Niedzielowatym? Nie chciałem tego pisać w analizie ale takie emocje wzbudza u niego tylko piłka lub ważna rola w mafii
Boję się ciebie , dopiero 3lincz a już wykryłes Barmana, mafię, zabójcę, prokurator i mleczarza
Ostatnio edytowany przez Bezimienia (2013-02-25 14:15:24)
The Great Master
heh, chyba jeszcze księdza
Co to Niedziel'a, to jest to jedna z opcji.
Wszystko zależy, czy OC jest Reuel czy Fast...
2 pełne cykle i powinniśmy wiedzieć już wszystko. Do tego czasu najważniejsze, żeby Nas miasto nie kropnęło (dzisiejszy lincz powinien nieco pomóc).
Zbanowany
Kto jest księdzem? Dobrze myslalem ze Niedziel?
Zadziwiasz mnie
The Great Master
Pudło.
Zostawię tą wiadomość póki co dla siebie (jeśli pozwolisz ^^).
Nie lubię ujawniać wszystkich mych atutów od początku. Grunt to dobra końcówka i zadziwienie wszystkich. Jak u Herculesa Poirot